Spring til indhold

Sådan tilføjer du Google Analytics til WordPress (5 min)

Google Analytics er et effektivt værktøj, der hjælper virksomheder i alle størrelser, fra små og store internationale virksomheder. Her lære du at installere det på din WordPress hjemmeside.

Hvad er Google Analytics?

Google Analytics er et kraftfuldt, robust og alsidigt værktøj til webanalyse, som er blevet brugt af over 50 millioner websites verden over.

Det kan vise dig brugeradfærd og hjælpe dig når du skal se om du tjener penge på din Google Adwords. Jeg anbefaler derfor alle mine kunder installere det.

Brug Google Site Kit

Google Analytics installationer gør ofte hjemmesiden langsommere. Derfor anbefaler jeg at du bruger Googles eget plugin Google Site Kit.

Der er også andre metoder til at indsætte Google Analytics, men de fleste af dem før din side langsommere. Det gør Google Site Kit ikke, derfor anbefaler jeg alle blogs og hjemmesider at bruge pluginnet. Jeg kan derfor heller ikke anbefale at manuelt indsætter det i din template eller ved hjælp af et Header/Footer plugin, da det sløver din side.

Google Site kit har endnu nogle begrænsninger. Det fungerer ikke med WooCommerce.

Installer først Google Site Kit når siden er offentliggjort og på det rigtige domæne. Så gør du det hele nemmere for dig selv.

Sådan installere du Google Site Kit og forbinder det med Google Analytics

  1. Log ind på din WordPress hjemmeside
  2. Tryk på Plugins i Navigationsmenuen
  3. Tryk Add new.
  4. Søg efter “Site Kit
  5. Installer og aktiver Site Kit by Google pluginnet.
  6. I navigationsmenuen vælg Site Kit
  7. Forbind med din Google Account
  8. Tryk på Analytics i Navigationsmenuen.
  9. Vælg din ejendom. Hvis ikke du har opsat Analytics endnu, så vælg Opsæt ny ejendom og giv Google Site Kit de ekstra tilladelser der er nødvendige.

Tillykke, du har nu sat Google Analytics op 🙂

Vil du vide mere om hvad du kan bruge Google Site Kit til?

I vores blog har vi haft flere indlæg om hvad du kan bruge Google Site Kit til. Hvis du vil vide mere, kan du tage et kig på dem:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.